Η αλήθεια υπάρχει μόνον εκτός Ελλάδας

Γνωρίζετε τον Βέλγο Αρμάν Ντε Ντεκέρ; Τον είχε ακούσει κάποιος Έλληνας μέχρι τώρα; Είναι αντιπρόεδρος της Γερουσίας στην πατρίδα του. Μιλώντας για την Ελλάδα θα καταγγείλει με σφοδρότητα την Γερμανία λέγοντας: "Όλοι ξέρουμε τις γερμανικές καταστροφές στην Ελλάδα στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Γνωρίζουμε και την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας από τις γερμανικές εταιρείες. Μέχρι προβληματικά υποβρύχια τους πούλησαν. Και τώρα τι κάνουν; Τους ευτελίζουν, τους προσφέρουν απόγνωση, φτώχεια και πόνο με προγράμματα λιτότητας. Ντροπή".

Το ερώτημα είναι απλό: Πώς ένας άγνωστος Βέλγος λέει τόσες σπουδαίες αλήθειες που ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλληνας πολιτικός δεν έχει πει; Αν θυμάμαι καλά, οι της ελληνικής κυβέρνησης όχο μόνο δεν ομιλούν έτσι, αλλά αντιθέτως σε κάθε ευκαιρία ευχαριστούν αυτούς που μας έχουν επιβάλλει φτώχια και λιτότητα.

Το ίδιο ζούμε και με τον ελληνικό Τύπο. Αν επιθυμετίε την αλήθεια, υπάρχει το Spiegel ή οι Financial Times. Εδώ κανένα ΜΜΕ δεν έχει τίποτε να μας προσφέρει πέρα από μια καταγραφή των όσων ήδη βλέπουμε. 

Άλλη μια αναπηρία στην σύγχρονη Ελλάδα. Μουγκοί πολιτικοί, τυφλοί δημοσιογράφοι. Δεν τολμούν ούτε τα αυτονόητα που εύκολα λέγουν ή γράφουν οι Ευρωπαίοι.