Η ήττα Σαμαρά θα είναι λυτρωτική

Η ήττα Σαμαρά θα είναι λυτρωτική

Πολιτικά, οι μέρες Σαμαρά είναι μετρημένες. Η πολιτική "τσαμπουκά' που εφαρμόζει και στην κοινωνία και στο κόμμα της ΝΔ, τον αποδυναμώνουν καθημερινά. Στην κοινωνία είναι οι άδικοι απάνθρωποι φόροι, ο διωγμός ανθρώπων και η δραματική αποτυχία στην οικονομία. Στο κόμμα ο εκτεταμμένος αποκλεισμός προσώπων από τις αποφάσεις του, η προώθηση ημετέρων και η αδιαφορία : Σχεδόν όλοι έχουν θυμώσει, ενώ πολλοί έχουν ήδη φύγει.
Πότε τελειώνουν πολιτικά οι μέρες Σαμαρά; Στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Η ενδεχόμενη τότε ήττα του, θα τερματίζει και την πολιτική του διαδρομή. Στη ΝΔ θα τεθεί αμέσως θέμα ηγεσίας για να μην διαλυθεί το κόμμα και για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν. Και στην κοινωνία θα είναι αυτός που όχι μόνο δεν αξιοποίησε τις θυσίες των Ελλήνων αλλά παρά τον πόνο, όλα τα έκανε χειρότερα.
Η αναμενόμενη εκλογική ήττα Σαμαρά θα έχει όμως κι άλλες εξελίξεις που θα συνταράξουν την πολιτική σκηνή. Ο κ. Σαμαράς σήμερα είναι το τελευταίο ανάχωμα του παλαιοκομματισμού. Αυτός κρατά με το ζόρι ένα πεθαμένο πολιτικό σύστημα που αδιαφορεί για τους θεσμούς, ρουσφετολογεί με θράσος, θεωρεί κόμμα και κράτος ιδιοκτησία του. Με την ήττα του, θα ξεσπάσει ένα τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων που θα σαρώσει πρόσωπα και (πολλά) κόμματα.
Η Ελλάδα υποφέρει από το σύστημα της μεταπολίτευσης που το κρατά ακόμα ζωντανό ο Σαμαράς. Φεύγοντας και μάλιστα με ήττα, νέα πρόσωπα και νέα σχήματα θα εμφανιστούν με ορμή και δυναμική για να σαρώσουν το παλιό.