Ηθικοί αυτουργοί οι πολιτικοί

Ηθικοί αυτουργοί οι πολιτικοί

 

Ένας 34χρονος έχασε χωρίς κανένα λόγο την ζωή του. Και ένας 45χρονος, φονιάς αυτός, πατέρας δυο παιδιών, θα βρεθεί στην φυλακή χάνοντας την οικογένειά του. Και οι δύο είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που θεωρητικά δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν μεταξύ τους. Ποιοί είναι λοιπόν οι ηθικοί αυτουργοί για τον άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου και για την φυλάκιση ενός άλλου;

Μα το... πολιτικό σύστημα που κυβερνά. Με πρωτοφανή απάθεια, οι κυβερνώντες επέτρεψαν στους οργισμένους πολίτες που παρασύρονται από την ανέχεια και την αδικία και συσπειρώνονται στην Χρυσή Αυγή, να εκδηλώνουν παραστρατιωτική βία.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα. Είναι καθαρά μια συντεταγμένη μορφή τσαμπουκά, στην θέση των επιχειρημάτων και του λόγου. Οι απίστευτες πράξεις βίας της όμως δεν αντιμετωπίστηκαν :

1. Ούτε με τον υπάρχοντα νόμο που τον εφαρμόζουν μόνο στους αριστερούς νεολαίους (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βαρύτατες ποινές στις δίκες τους κ.λπ.).

2. Ούτε με την επέμβαση της Αστυνομίας που είναι σταθερά θεατής (Εκπληκτική η αστυνομία ως θεατής στους τραμπουκισμούς του Μελιγαλά).

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ όλοι στο πολιτικό σύστημα ότι χρειάζεται νομοθετικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η βια της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει. Αλλά - θυμηθείτε - δεν θα το διαχειριστούν σωστά ούτε τώρα που έχουμε και νεκρό. Η Ελλάδα κυβερνάται σταθερά από ανίκανους.

       molonoti.gr