Όταν ένα βιβλίο έρχεται στα χέρια σου από το πουθενά!

Σκεφθείτε την εικόνα: Κάποιος βρίσκεται σε μια παραλία και θέλει να διαβάσει ένα καλό βιβλίο. Τι κάνει; Ανοίγει το ipad, μπαίνει σε ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, διαλέγει τι θέλει να διαβάσει και αυτό είναι όλο! 

Σχεδόν ένας στους πέντε ενήλικες Αμερικανούς έχουν διαβάσει ένα e-book κατά το 2011, χρησιμοποιώντας tablet, Kindle ή Nook. Σύμφωνα με μία εκ των συντακτών της έρευνας του ιδρύματος Pew (Pew Research Center's Internet & American Life Project), την Λι Ρέινι, «κάθε οργανισμός που ασχολείται με τη δημιουργία γνώσης και εξιστόρησης βιώνει μία επανάσταση, καθώς μεταβάλλεται ραγδαία ο τρόπος παρουσίασης και διάδοσης της πληροφορίας. Είναι, πλέον, ξεκάθαρο, ότι οι αναγνώστες αγκαλιάζουν τη νέα μορφή των βιβλίων και αρκετοί είναι αυτοί που διαβάζουν περισσότερο καθώς τα αναγνώσματα έρχονται στην κατοχή τους στο σημείο που βρίσκονται, από το πουθενά».

Όταν εμφανίστηκαν στην «εξίσωση» τα ψηφιακά περιοδικά, τότε το ποσοστό των ενηλίκων Αμερικανών που διαβάζει ψηφιακό περιεχόμενο ανέβηκε στο 43%, με ταυτόχρονη άνοδο του ποσοστού ανάγνωσης, στην ίδια πληθυσμιακή ομάδα. Την ίδια ώρα, επεκτείνεται τεχνολογικά και η δυνατότητα ευκρινούς και άνετης ανάγνωσης σε περισσότερες συσκευές: από τους e-readers και τις ταμπλέτες, περνά στους σταθερούς υπολογιστές και τα έξυπνα κινητά, γεγονός που υποστηρίζεται και από την επέκταση των cloud υπηρεσιών.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η ανάγνωση αποχωρίζεται το παραδοσιακό βιβλίο, καθώς το 72% εκ των ερωτηθέντων, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το χαρτί. που αντέχει ακόμη..!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης