Τα τάμπλετ καταργούν οριστικά τα netbook!

Σταμάτησε παγκοσμίως η παραγωγή των netbook! Αν και τα netbook ήταν μέχρι και πριν από μία τριετία μία από τις πετυχημένες κατηγορίες φορητών υπολογιστών, με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν το 2009 τα 33,3 εκατομμύρια, τα τελευταία χρόνια έχασαν πολύ γρήγορα την αίγλη τους.

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Dell γνωστοποίησε πως σταματά την παραγωγή των netbook. Τότε πολλοί αναλυτές προέβλεπαν ήδη από τότε πως δεν θα αργούσε η ημέρα που θα σταματούσαν να διατίθενται νέα μοντέλα στην αγορά.

Αυτή η ημέρα έφτασε αφού, όπως έγραψε ο Guardian, οι δύο κατασκευαστές που είχαν απομείνει, οι Asus και Acer, διέκοψαν από την 1η Ιανουαρίου και επίσημα την παραγωγή καινούριων netbook. Με συνέπεια να εξαφανισθούν τελείως από το εμπόριο, όταν πουληθούν και τα τελευταία μηχανήματα που βρίσκονται ακόμη στα ράφια των καταστημάτων.

Το πρώτο μοντέλο εμφανίστηκε το 2007 από την Asus με την επωνυμία ASUS Eee PC και αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές που σύντομα το παράδειγμα της ταϊβανέζικης εταιρείας ακολούθησαν αρκετοί ακόμη κατασκευαστές – μεταξύ άλλων, οι Acer, Dell, HP και Samsung.

Σύμφωνα με τον Gurdian, στην πορεία παρουσιάστηκαν μεγαλύτερα notebook με μεγαλύτερη αυτονομία και κυρίως μικρότερη τιμή, με συνέπεια τα netbook να χάσουν ένα από τα βασικότερα ατού τους. Πιο καταλυτικό ρόλο, όμως, φαίνεται να έπαιξε η κυκλοφορία των tablet PC, τα οποία χάρις στις οθόνες αφής είναι πιο εύχρηστα και προσφέρουν ακόμη περισσότερες λειτουργίας πριν χρειασθεί να επαναφορτισθούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης