Ρολόι μέτρησης σακχάρου μέσω... Internet

Στο... ρολόι δεν θα κοιτάς την ώρα αλλά το σάκχαρο ή την πίεση! Ακόμα και την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα. Οι μετρήσεις θα γίνονται με τη βοήθεια ενός τσιπ και οπτικών ακτίνων λέιζερ και οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται στον κυβερνοχώρο όπου ο εξουσιοδοτημένος γιατρός θα μπορεί να έχει πρόσβαση ώστε να κάνει διάγνωση ή να συμβουλεύει εξ αποστάσεως.

Στη δημιουργία του συστήματος των μηχανημάτων και των υλικών αυτής της συσκευής συνέβαλε ο Έλληνας καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου LCPO,CNRS, στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία, Γεώργιος Χατζηιωάννου.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηιωάννου η λογική αυτής της συσκευής είναι η ίδια με τη λογική ενός τηλεφώνου i-phone, που συνδέεται μέσω διαδικτύου με μία εφαρμογή υπολογιστικού νέφους. Η διαφορά είναι ότι θα περιέχει ένα τσιπ μέσω του οποίου θα γίνονται οι μετρήσεις της πίεσης, της ποσότητας αλκοόλ στο αίμα και της οξυγόνωσης του οργανισμού ενώ οπτικές ακτίνες λέιζερ θα επιτρέπουν την μέτρηση του σακχάρου χωρίς να χρειαστεί να τρυπηθεί αυτός που φοράει τη συσκευή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης