Νέος χαλκός "τρώει" τα μικρόβια

Εντυπωσιακά αποτελέσματα έχει κράμα ενός νέου τύπου χαλκού που αντιμετωπίζει και μειώνει τα μικρόβια από τις επιφάνειες. Έλληνες επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Ο αντιμικροβιακός χαλκός όπως ονομάζεται συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ερευνητών καθώς η χρήση αυτού και των κραμάτων του για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, φαίνεται ότι υπάρχει σαφής μείωση του ποσού των μικροβίων έως και 40% σε όλες τις επιφάνειες που αντικαταστάθηκε η τοποθετήθηκε αντιμικροβιακός χαλκός.

Η αξιοποίηση των ιδιοτήτων του αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες χώρων μαζικών πληθυσμιακών συγκεντρώσεων, όπως σχολεία, ξενοδοχεία, Μετρό κ.λπ. έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.

Ο περιορισμός της μετάδοσης των μικροβίων και των ιών στους χώρους αυτούς, με τη σύγχρονη εφαρμογή των βασικών μεθόδων πρόληψης λοιμώξεων αποτελεί τον καλύτερο αντιμικροβιακό σύμμαχο της Δημόσιας Υγείας.

Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες είναι η εγκατάσταση κάγκελων κρεβατιών από αντιμικροβιακό χαλκό, καθώς και χάλκινες βάσεις για ορούς, χάλκινα πόμολα και κουπαστές στο νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας και στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά.

Πηγή: 
skai.gr

Δείτε επίσης