Κωφά παιδιά και ενήλικες μπορούν πλέον να ακούσουν

Νέα… ζωή  σε 360 εκατομμύρια πάσχοντες  από απώλεια ακοής (κωφών) προσφέρει η αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας με τα επαναστατικά εμφυτεύματα ακοής!

Κι αυτό γιατί με τα κοχλιακά  και  οστικής αγωγιμότηταςεμφυτεύματα   κωφά παιδιά κι ενήλικες μπορούν πλέον να ακούν!

Αυτό ανακοινώθηκε στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ωτολογίας,  (πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία της Πολωνίας 28η  Μαΐου με 1η Ιουνίου),  όπου παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και βελτιστοποίηση των υπαρχόντων στον τομέα της ακοής.

 Επικαιροποιήθηκαν επίσης από τους ειδικούς επιστήμονες τα κριτήρια υποψηφιότητας των ατόμων (παίδων και ενηλίκων), για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων όλων των ειδών.

Το κοχλιακό καθώς και το οστικής αγωγιμότητας εμφύτευμα καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία στα  νοσοκομεία, κρατικά και ιδιωτικά, που έχουν πιστοποίηση ως κέντρα εμφυτευμάτων.

«Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα καθώς αλλάζει η ζωή 360 εκατομμυρίων πασχόντων από απώλεια ακοής αλλά και των οικογενειών τους» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο και συνεχίζει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης