Κωδικοί... τέλος για είσοδο σε κινητά και ηλ. υπολογιστές.

laptop

Όσοι σημειώνεται σε διάφορα πιθανά και απίθανα σημεία τους κωδικούς σας, για να μπαίνεται στις ηλεκτρονικές σας συσκευές, λίγη υπομονή. Η μέθοδος αυτή θα καταργηθεί και στη θέση της θα εφαρμοστεί κάτι απλούστερο: Θα αρκεί ένα δακτυλικό αποτύπωμα επί της οθόνης, μια υπογραφή ή το πρόσωπο σας μπρος στην οθόνη! Ήδη σε ορισμένα λογισμικά ισχύει η αναγνώριση φωνής. Με αυτό το σύστημα η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ θα δοθεί ένα τέλος στην απομνημόνευση δεκάδων αριθμών που κάποιες φορές... τους ξεχνάς κιόλας, μπλοκάροντας συσκευές σου.

Η κλοπή κωδικών είναι μια μάστιγα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα σήμερα. Οι χάκερς έχουν τρόπους να μπαίνουν σε ιστοσελίδες και άλλες χρήσεις ανύποπτων ανθρώπων. Τέλος ένας άλλος τρόπος που εξετάζεται είναι το κομπιούτερ να αναγνωρίζει την κίνηση του ποντικιού από το χέρι του χρήστη που κάθε φορά είναι διαφορετική.

Παρά την ανάγκη να επιλυθεί το πρόβλημα πάντως, οι κωδικοί παραμένουν και δεν έχουν καταργηθεί όπως είχε προαναγγείλει από το... 1994 ο Μπιλ Γκέιτς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης