Η φθηνή τροφή χοντραίνει τα ελληνόπουλα

Η φθηνή τροφή χοντραίνει τα ελληνόπουλα

Η κακή διατροφή (φαστ-φουντ και φθηνές τροφές λόγω της κρίσης) έχουν δημιουργήσει πρόβλημα πάχους στα μισά ελληνόπουλα. Δυο στα δέκα είναι παχύσαρκα, τρία στα δέκα υπέρβαρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κορίτσια τείνουν να προσέχουν περισσότερο το βάρος τους από τα αγόρια, αν και αθλούνται λιγότερο. Τα αγόρια από την πλευρά τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών.

Τα αίτια που κρύβονται πίσω από αυτές τις διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα δεν είναι σαφή από επιστημονικής άποψης. Όπως δεν είναι σαφές γιατί τα ελληνόπουλα αθλούνται λιγότερο από τους ευρωπαίους συνομηλίκους τους.

Πάντως, οι Ούγγροι αυτής της ηλικίας κατέχουν το ρεκόρ τηλεθέασης, οι Βέλγοι κοιμούνται περισσότερο απ' όλους και οι Ολλανδοί καταναλώνουν τα περισσότερα αναψυκτικά.

Η παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη φαίνεται να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αφού δέκα στα εκατό παιδιά είναι παχύσαρκα και άλλα είκοσι στα εκατό είναι υπέρβαρα.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν, επίσης, ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο τείνουν να είναι πιο αδύνατα. Και από αυτόν τον κανόνα, ωστόσο, εξαιρείται η Ελλάδα - μαζί με την Ισπανία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης