Επτά στις 10 γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κολπικής χαλάρωσης μετά τον τοκετό

Τα αποτελέσματα της κολπικής χαλάρωσης έπειτα από μια γέννα ανέλυσαν οι επιστήμονες, καθώς όπως υποστηρίζουν η κατάσταση αυτή αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για όλες τις γυναίκες που το υφίστανται.

Σύμφωνα με μια καναδική μελέτη, τρεις μήνες μετά τον τοκετό, οι 7 στις 10 γυναίκες δεν ικανοποιούνται σεξουαλικά λόγω αυτής της κατάστασης.

Ανάλογα ήταν και τα ευρήματα άλλης μελέτης, κατά την οποία διαπιστώθηκε επίσης ότι και δύο χρόνια μετά τον τοκετό οι γυναίκες αυτές αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, 1 στις 4 γυναίκες προσπαθεί να βρει κάποια θεραπεία για το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης. Τόνισαν μάλιστα, ότι οι γυναίκες που προέβησαν σε θεραπεία κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης παραδέχθηκαν ότι η ζωή τους άλλαξε προς το καλύτερο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ωστόσο ότι ο τοκετός είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην κολπική χαλάρωση. Η εμμηνόπαυση, η γήρανση και οι ορμονικές διαταραχές προκαλούν επίσης αλλαγές στον κόλπο, ο οποίος χάνει τον μυϊκό του τόνο με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον παράγοντες που επιβαρύνουν την κολπική χαλάρωση αποτελούν το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η απότομη αυξομείωση του βάρους, η μακροχρόνια άρση βαρέων αντικειμένων.

Αναλύοντας τις μελέτες αυτές ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς, επισημαίνει ότι οι παθήσεις του κόλπου μπορούν να βελτιωθούν με τις μη επεμβατικές θεραπείες κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης. Όπως λέει, υπάρχουν πλέον νέες, μη επεμβατικές θεραπείες, για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως είναι το λέιζερ και η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία, που υπόσχονται ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και μπορούν να εφαρμοστούν μόνες τους ή σε συνδυασμό για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης