Εγκαίνια έκανε η Google στο πρόγραμμα " Paperless 2013 " με στόχο τη μείωση του χαρτιού που καταναλώνουμε

χαρτι

   Με το καλημέρα η Google σε συνεργασία με τις εταιρείες HelloFax, HelloSign, Expensify, Fujitsu Scansnap, Manilla και Xero εγκαινίασαν τη νέα καμπάνια " Paperless 2013 ", φιλοδοξώντας μέσα στο 2013 να μειώσουν σημαντικά τον όγκο του χαρτιού που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο, από νοικοκυριά αλλά και εταιρίες.

   Παρά το γεγονός οτι κάθε χρόνο παρατηρείται σημαντική μείωση στην κατανάλωση χαρτικών, οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται είναι απαγορευτικές για το μέλλον του περιβάλλοντος. Έρευνα του U.S Environmental Protection Agency (πρακτορείο περιβαλλοντολογικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών), έδειξε ότι κατά μέσο όρο ένας υπάλληλος κάνει χρήση 10.000 φύλλων χαρτιού κάθε χρόνο.

   Η τεχνολογία στις μέρες μας, μπορεί να δώσει εκατοντάδες εναλλακτικές λύσεις στη χρήση χαρτιού, από τις cloud υπηρεσίες αποθήκευσης εγγράφων (Google Drive, SkyDrive , Dropbox κ.α.) μέχρι τις online κρατήσεις και πληρωμές λογαριασμών, τις εφαρμογές κουπονιών και προσφορών και πολλά άλλα.

   Ήδη πολλές υπηρεσίες έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά αρχεία για να αντικαταστήσουν τα διάφορα έγγραφα . Όπως αναφέρουν στελέχη των εταιρειών , στόχος της νέας καμπάνιας είναι να “σώσει χρόνο, χρήμα και δέντρα”.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης