Γιατί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βάζει κολλητική ταινία στη webcam και το μικρόφωνο του υπολογιστή του

Ακόμα και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και «γκουρού» της κοινωνικής δικτύωσης, έχει συνήθειες των «κοινών» χρηστών- και μία από αυτές είναι να βάζει κολλητική ταινία στη webcam και το μικρόφωνο του υπολογιστή του, για να διασφαλίζεται πως δεν υποκλέπτονται εικόνες και ομιλίες του, όπως φαίνεται σε φωτογραφία.

Η φωτογραφία ανέβηκε για να εορταστεί το ορόσημο των 500 εκατ. μηνιαίων χρηστών για το Instagram (ανήκει στο Facebook) αλλά οι χρήστες του Ίντερνετ προσέχουν πολλά πράγματα- και η παρουσία «sticker» στο MacBook Pro του Ζάκερμπεργκ ήταν ένα από αυτά.

Όπως αναφέρει το BBC, και ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, έχει δηλώσει ότι επίσης καλύπτει την webcam του laptop του για να είναι σίγουρος ότι χάκερ δεν βλέπουν τι κάνει, ενώ η οργάνωση ψηφιακών δικαιωμάτων EFF (Electronic Frontier Foundation) έχει επισημάνει την επιτυχία που σημειώνουν τα «webcam stickers» της.

Πέρα από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Σνόουντεν για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της NSA, είναι γνωστή η πρακτική κυβερνοεγκληματιών- χάκερ που διεισδύουν σε webcams μέσω ειδικού malware σε συνημμένα αρχεία. Ως πρακτική προστασίας συστήνεται στους χρήστες να μην έχουν υπολογιστές με webcams στις κρεβατοκάμαρές τους και γενικά να μην κάνουν μπροστά τους πράγματα που θα μπορούσαν να τους εκθέσουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης