Βραχιολάκι της Google θα κάνει πρώιμη διαγνωση καρκίνου

Η Google σχεδιάζει την διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, αλλά και την προειδοποίηση για πιθανά εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια και άλλες σοβαρές απειλές για την υγεία, με την δημιουργία ενός «gadget που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία νανοσωματιδίων και ένα ειδικό «χάπι» που θα καταπίνει ο χρήστης.

Ένα... βραχιολάκι, θα καταγράφει αμυδρές μεταβολές στα βιοχημικά συσταστικά του αίματος και του σώματος, οι οποίες προειδοποιούν για επικείμενα προβλήματα υγείας.

ο σύστημα κατηγοριοποιεί ομάδες νανοσωματιδίων που αποτελούν δείκτες για διαφορετικές παθήσεις, αφενός για διάγνωση και αφετέρου για πιθανή στοχευμένη θεραπεία σε πρώιμα στάδια.

Αφού «εκτελέσουν την αποστολή τους», τα νανοσωματίδια θα μπορούν να ανακληθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος (καθώς είναι μαγνητικά). Το σημείο μπορεί να είναι ο καρπός, όπου το «βραχιολάκι» θα καταγράφει τα ευρήματά τους μέσα στο σώμα.

Το «βραχιολάκι» θα μπορεί να καταγράφει ενδείξεις από τα νανοσωματίδια αρκετές φορές την ημέρα.

Πάντως το «βραχιολάκι» διάγνωσης δεν σχεδιάζεται να βγει στην αγορά για τον καταναλωτή, αλλά να αποτελέσει ιατρικό εργαλείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης