Βαθύτερη συνεργασία Nokia - Apple μετά από συμβιβασμό στην αντιπαράθεση για τις πατέντες

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Apple και η Nokia στην αντιπαράθεση που είχαν για θέματα πατεντών, με την αμερικανική εταιρεία να συμφωνεί να αγοράσει περισσότερα από τα προϊόντα δικτύου και τις υπηρεσίες της φινλανδικής εταιρείας- μια εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής της Nokia κατά 7%.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία αυτή σημαίνει πως η Nokia θα λαμβάνει μεγαλύτερα ποσοστά από την Apple για χρήση δικών της πατεντών κινητών τηλεφώνων, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση της ζήτησης για τον εξοπλισμό της.

Τέτοιου είδους νομικές κόντρες είναι συχνό φαινόμενο στη βιομηχανία τεχνολογίας, αλλά μπορούν να διαρκέσεουν για χρόνια- και οι αναλυτές δεν περίμεναν μια τόσο γρήγορη επίλυση διαφορών στην αντιπαράθεση, που άρχισε τον Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η Nokia θα παρέχει επίσης προϊόντα υποδομών δικτύου από την Apple και η Apple θα συνεχίσει τις πωλήσεις ψηφιακών προϊόντων υγείας σε καταστήματα λιανικής και online, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της υγείας. Σημειώνεται πως η ψηφιακή υγεία είναι ένας από τους τομείς που ενδιαφέρουν τη Nokia, καθώς προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί και αλλού για να αντισταθμίσει τη μείωση της ζήτησης για τον εξοπλισμό δικτύων της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης