Απάντηση του Μπιλ Γκέιτς σε όσα λέει ο Στήβεν Τζομπς στη βιογραφία του

«Δεν ενοχλούμαι καθόλου», απάντησε ο Μπιλ Γκέιτς στα όσα είπε για εκείνον στη βιογραφία του ο Στήβ Τζομπς, εκθειάζοντας παράλληλα την προσφορά του επικριτή του. Ο δισεκατομμυριούχος βετεράνος της πληροφορικής χαρακτήρισε «φανταστική» τη δουλειά του Τζομπς και «φαινόμενο» τη συμβολή του στην βελτίωση της χρήσης του Ίντερνετ, του προσωπικού υπολογιστή, του τηλεφώνου, του τρόπου αξιοποίησης της πληροφορίας.

Ο Στ.Τζομπς φέρεται να λέει στον βιογράφο του Ουόλτερ Άισακσον για τον Γκέιτς: «Βασικά, ο Μπιλ δεν έχει φαντασία και ποτέ δεν επινόησε τίποτα, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι αισθάνεται πιο άνετα ασχολούμενος με την φιλανθρωπία παρά με την τεχνολογία. Χωρίς ντροπή, έκλεβε τις ιδέες των άλλων».

Απαντώντας στις επικρίσεις του, ο Γκέιτς είπε στην εκπομπή This Week του αμερικανικού δικτύου ABC ότι, στα 30 χρόνια που συνεργάστηκαν, ο Τζομπς είπε πολλά για κείνον, «άλλοτε πολύ καλά, άλλοτε σκληρά», αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη λογισμικού της Microsoft για την πλατφόρμα των Mac.

Εξάλλου, είπε ο Γκέιτς, η στάση του εκφράζει την πικρία του από την επιτυχία που γνώριζε η Microsoft, την ώρα που η Apple μαχόταν επί χρόνια, πριν καταστεί κυρίαρχη την τελευταία μόλις δεκαετία.

«Αντιμετώπισε, αρκετές φορές στην Apple, το γεγονός ότι τα προϊόντα τους ήταν τόσο ακριβά, που κινδύνευαν να μείνουν εκτός αγοράς», είπε ο Γκέιτς και πρόσθεσε ότι ήταν σκληρό για τον Τζομπς να αντιμετωπίσει τις υψηλές πωλήσεις της Microsoft, σε διαφορετικά επίπεδα τιμών, αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας του με πολλές επιχειρήσεις. «Έτσι, αισθανόταν ότι εκείνος ήταν ο καλός και εμείς οι κακοί, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό», πρόσθεσε.

Πηγή: 
in.gr

Δείτε επίσης