Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του αντίχειρα

Φρένο στη  βασική αρθρίτιδα  του αντίχειρα βάζουν τοπικές ενέσεις   με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς όταν γίνονται στα αρχικά στάδια!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κορυφαίοι ορθοπεδικοί απ όλο τον κόσμο, μετά  την παρουσίαση πολλών επιστημονικών μελετών,  στο κοινό συνέδριο της  Αμερικανικής και της  Ρουμανικης Εταιρείας  Χεριού  στο ΚΛΟΥΖ της Ρουμανίας( 25-29 Απριλίου ).

«Όλες οι μελέτες  που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο προτείνουν ως  θεραπεία επιλογής της αρθρίτιδας  του αντίχειρα,  τη  χρήση  τοπικών ενέσεων  με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς» αναφέρει ο κΙωάννης  Ιγνατιάδης Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού-Άνω  Άκρου, που συμμετείχε στο συνέδριο και μίλησε για θέματα όπως: οι ακρωτηριασμοί στα παιδιά, οι τοπικοί μισωτοί κρημνοί στα τραύματα χεριού, Τραύμα από πυροβολισμούς και εκρήξεις, οι επιπλοκές πλαστικών επεμβάσεων.

Το  σύμπτωμα της βασικής αρθρίτιδας του αντίχειρα  είναι ο επιδεινούμενος πόνος που συνοδεύεται από πρήξιμο. Σε  προχωρημένο στάδιο αρθρίτιδας ο αντίχειρας ακινητοποιείται και ο ασθενής αδυνατεί να εκτελέσει βασικές κινήσεις όπως τ ο πιάσιμο αντικειμένων.

Στα τελικά στάδια  ο αντίχειρας υπεξαρθρώνεται στη βάση του και κονταίνει στο μήκος του ενώ σχεδόν αχρηστεύεται, οπότε η επέμβαση είναι πλέον αναπόφευκτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης