«Ληστεία» Βitcoin αξίας ύψους 80 εκατ. δολαρίων

Χάκερ κυβερνοεγκληματίες έκλεψαν 4.700 Βitcoins από μια γνωστή υπηρεσία mining (η διαδικασία παραγωγής νέων Bitcoins), όπως αναφέρει το BBC.

Η υπηρεσία που στοχεύτηκε ήταν το NiceHash, το οποίο εδρεύει στη Σλοβενία, που τόνισε πως εργάζεται σκληρά για την ανάκτηση των bitcoins. Αν και η αξία του Bitcoin είναι ευμετάβλητη, η συνολική αξία της λείας θεωρείται πως είναι γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς την Τετάρτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο τηςNiceHash, Μάρκο Κομπάλ. Όπως προαναφέρθηκε, η NiceHash είναι μια υπηρεσίαmining, η οποία φέρνει κοντά χρήστες που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν υπολογιστική ισχύ με χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να τη χρησιμοποιήσουν για παραγωγή («εξόρυξη») νέων bitcoins.

Σύμφωνα με τον Κομπάλ, ο υπολογιστής ενός εργαζομένου παραβιάστηκε στο πλαίσιο της επίθεσης, ενώ, όπως υπογράμμισε, είναι σε εξέλιξη έρευνα από τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες- αν και, ερωτηθείς σχετικά από το BBC, δεν διευκρίνισε ποιες. Σημειώνεται πως η εταιρεία δέχθηκε μεγάλο όγκο επικρίσεων από χρήστες στο Facebook, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μια ψεύτικη σελίδα, η οποία επιδιδόταν σε παραπληροφόρηση για το περιστατικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης