24ωρη απεργία των γιατρών σήμερα Πέμπτη

Συγκέντρωση γιατρών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Γιατροί και εργαζόμενοι όλης της χώρας κάνουν 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, συγχωνεύσεις μονάδων και αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου.

Έτσι μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται, σήμερα Πέμπτη, στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, μονάδες Πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση την ίδια ώρα στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν στην κατά 17% μείωση του ωρομισθίου της εφημερίας τους, στη συγχώνευση οργανισμών νοσοκομείων και στη ρύθμιση που αφορά τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Επίσης, διαφωνούν με την αναγκαστική συνταγογράφηση γενοσήμων (αντιγράφων). «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ανεξέλεγκτα και ατάκτως εισαγόμενα και κυκλοφορούντα στη χώρα μας γεννόσημα»,σημειώνουν.

Στη συγκέντρωση της Αθήνα θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές δομές, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο εδώ και 15 μέρες. Τη συμπαράστασή του στους απεργούς εκφράζει και το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι γιατροί καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει «όλες τις επαίσχυντες διατάξεις από το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης