Όλη η αλήθεια για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Κανένα πρόβλημα με τη Γενεύη, αλλάζει καταστατικό, ανοίγεται σε μέλη, κάνει εκλογές

Η νέα διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ανέλαβε μόλις τον περασμένο Ιούνιο έχει πλήρως αποδεχθεί τους όρους της Γενεύης για αλλαγή καταστατικού, άνοιγμα σε νέα μέλη και αμέσως μετά εκλογές, συνεπώς πρακτικά δεν υπάρχει κανενα απολύτως πρόβλημα αποβολής του. Τα παραπάνω μάλιστα τα ξεκίνησε αμέσως.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση Οικονομόπουλου έχει ολοκληρώσει την αλλαγή καταστατικού, η έγκριση του οποίου όμως καθυστερεί αναίτια στο Υπουργείο Υγείας. Στελέχη του ΕΕΣ δηλώνουν στο molonoti.gr ότι μόλις το Υπουργείο εγκρίνει τις μεταβολές θα σταλεί στο Πρωτοδικείο. Εκεί ο ΕΕΣ θα περιμένει την τελική έγκριση ώστε αμέσως μετά να κάνει εκλογές.

"Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το χρόνο που θα χρειαστεί για αυτές τις τυπικές διατυπώσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό", δηλώνει ο ΕΕΣ και προσθέτει: "Σίγουρα δεν προλαβαίνουμςε την ημερομηνια της 15ης Οκτωβριου που έχει βάλει η Γενεύη αλλά δεν είναι δική μας η ευθύνη. Επιπλέον ακόμα και αν αποβληθούμε προσωρινά θα επιστρέψουμε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που εμείς ξεκινήσαμε και βέβαια θα ολοκληρώσουμε".

Το πρόβλημα της μη αποδοχής των όρων από τον ΔΟΕΣ δημιουργήθηκε γιατί από το 2011 μέχρι το 2014, οι διοικήσεις του φορέα ήσαν βραχύβιες (μόλις ολίγων μηνών) και δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν. Η διοίκηση Αυγερινού, ένατη κατά σειράν, που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο, ενώ είχε το χρόνο (2014-2018) προχώρησε σε διαγραφές 1.000 μελών (!) και εγγραφές άλλων (ονομάστηκαν "μισθοφόροι το 5ευρου") για να ελέγχουν το Σώμα, ενώ καταρτίστηκε και ένα καταστατικό στα μέτρα της διοίκησης εναντίον του οποίου έγιναν ασφαλιστικά μέτρα και στην ουσία κατέπεσε.

Όλα αυτά μπήκαν στην ιστορία με τη νέα διοίκηση Οικονομόπουλου που κινείται σωστά: Έφτιαξε αμέσως Επιτροπή που συνέταξε το σωστό καταστατικό (το τελικό κείμενο έχει ολοκληρωθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου), αναδιαμόρφωσε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα, ανόρθωσε το κύρος του ΕΕΣ, ανοίγει την εγγραφή νέων μελών. 

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στις 11 Οκτωβρίου συνεδριάζει το ΔΣ για να προχωρήσει σε ΑΠΟΔΟΧΗ του καταστατικού. Στις 2 Νοεμβρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση για το ίδιο θέμα. Για τα παραπάνω θα ενημερωθεί άμεσα και η Γενεύη. Μόλις ολκληρωθεί η γραφειοκρατία θα έχουμε άνοιγμα εγγραφών μελών και εκλογές.

Σημειωτέον ότι:

- Ο ΔΟΕΣ (Γενεύη) ξεκίνησε όλη αυτή την διαδικασία όταν η Ελλάδα σταμάτησε να πληρώνει τις συνδρομές της.

- Παρά την σύγκρουση, η Γενεύη θέλει να προχωρούν κανονικά τα προγράμματά της στην Ελλάδα που στηρίζονται στους Εθελοντές του ΕΕΣ, ανγνωρίζοντας τις ξεχωριστές τους ικανότητες και το έργο τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης