Χιλιάδες μαθητές αλβανικής καταγωγής εγκατέλειψαν φέτος τα ελληνικά σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης

Μια αναπάντεχη μείωση μαθητών καταγράφηκε την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στην Ελλάδα. Μείωση που αφορά σε χιλιάδες μαθητές που διέκοψαν την εκμάθηση των ελληνικών και επέστρεψαν στις πατρίδες τους λόγω της κρίσης. Πρόκειται κυρίως για παιδιά αλβανικής καταγωγής. Σε κάθε σχολέιο "λείπουν" από 20 έως 80 παιδιά με αποτέλεσμα να καταργούνται ολόκληρα τμήματα!

Στο μεταξύ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον κλάδο των εκπαιδευτικών σε κινητοποιήσεις. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του, προαναγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις (για την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα), ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ. Καλούνται επίσης η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη, δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 12.30, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και της τρίωρης στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης