Χιλιάδες εύποροι Έλληνες πέρασαν στο... "δεν πληρώνω"

Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες. Κάπως έτσι το έχουν δει αρκετοί... ζάμπλουτοι που βρήκαν την ευκαιρία να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους και δάνεια, ζώντας ζωή χαρισάμενη.

Έπειτα από το ξεκαθάρισμα των χαρτοφυλακίων των «κόκκινων» δανείων αλλά και με την ενοποίηση με τα χρέη σε εφορία και ταμεία, οι αρχές έμειναν έκπληκτες από το εύρος του φαινομένου.

Πάμπλουτοι Ελληνες, με καταθέσεις εκατομμυρίων, με βίλες στα βόρεια προάστια, εξοχικά σε νησιά και βουνά, χρωστούν τεράστια ποσά δανείων.

Αλλοι, με μεγάλο κομπόδεμα, θυρίδες σε τράπεζες διαφορετικές από εκείνες που χρωστούν, πολυτελή αυτοκίνητα και με αγορές ακριβών αντικειμένων με μετρητά ή πιστωτικές, έχουν «εξαφανιστεί» και δεν δίνουν λογαριασμό στους πιστωτές τους.

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί πολίτες που έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ με εμβάσματα στο εξωτερικό, πριν από τα capital controls ή έχουν επενδύσει σε ομόλογα, χρυσό ή μετοχές και ταυτόχρονα δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές ή δάνεια.

Στο επόμενο διάστημα ξεκινά άγριο κυνηγητό με όλα τα μέσα από τράπεζες και εφορίες, καθώς έκπληκτοι έχουν μείνει οι αρμόδιοι φορείς από τις περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή από έχοντες που επιλέγουν να μην πληρώσουν τα χρέη τους και μάλιστα μένοντας για χρόνια ατιμώρητοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης