Χειμάρα: Γκρέμισαν αναίτια σπίτια Ελλήνων...

Χιμάρα

Συνεργεία της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών βρέθηκαν στις 19 Απριλίου στην περιοχή της Χειμμάρας για αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων. Τι έκαναν όμως; Επιλογή σπιτιών. Μόνο εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής έγιναν κατεδαφίσεις". "Οι κατεδαφίσεις έγιναν χωρίς απόφαση, και για εκδικητικούς λόγους» δήλωσε στο Αθηναΐκό Πρακτορείο, από τη Χειμάρρα, ο κ. Μπολάνος πρόεδρος του σωματείου "Ομόνοια".

«Δεν μπορεί, εν έτει 2012, οπλισμένοι πολίτες, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, να στρέφονται κατά άλλων πολιτών, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών» πρόσθεσε.

«Καλούμε τον διεθνή παράγοντα να στρέψει, άλλη μια φορά, το βλέμμα του σε αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής» ανέφερε ο κ. Μπολάνος και πρόσθεσε: «Ως Ομόνοια εκφράσαμε την ανησυχία μας στον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, ο οποίος μας επισκέφθηκε, σχετικά με την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή».

Μετά την έντονη αντίδραση της Ομόνοιας, αλλά και του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ τις 19ης Απριλίου, οι δυνάμεις, αλλά και τα άγνωστα πρόσωπα που συμμετείχαν στο προπηλακισμό ατόμων της μειονότητας, έχουν αποχωρίσει από την περιοχή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης