Χάνονται ζωές στα ξεχασμένα ελληνικά νησιά - Η Υγεία νοσεί

Στο παρατημένο από τους πολιτικούς Αιγάιο, οι Υγειονομικές Μονάδες έχουν καταντήσει να λειτουργούν ως Κέντρα διακομιδών, με τους πολίτες να μεταφέρονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών, της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων ή αλλού για νοσηλεία. Αυτό αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

Τα ακτινολογικά μηχανήματα σε πολλά Κέντρα Υγείας είναι χαλασμένα, δεν διαθέτουν υλικά, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να κάνουν ούτε ακτινογραφία και έτσι μοιραία, οι πολίτες, να παραπέμπονται σε ιδιωτικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις. Μάλιστα, πολλά από αυτά δεν διαθέτουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους. 

Από την άλλη σε ιατρικά κέντρα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, υπάρχουν μεν καινούργια ιατρικά μηχανήματα, τα οποία, όμως, σκουριάζουν καθώς είναι παροπλισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει δε, ότι οι υπάλληλοι των κέντρων υγείας κάνουν έρανο  μεταξύ τους για να αγοράζουν υγειονομικό υλικό, ενώ απευθύνονται για δωρεές στη Δημοτική αρχή, στα φαρμακεία των πόλεων, στους συλλόγους, την εκκλησία. 

Οι καθυστερήσεις πολλές φορές στοιχίζουν ζωές. Λόγω έλλειψης πληρωμάτων Ασθενοφόρων, τα ασθενοφόρα αναγκάζονται και οδηγούν οι γιατροί, Νοσηλευτές, βοηθητικό ή Διοικητικό Προσωπικό.

Κέντρα Υγείας αδυνατούν να βάλουν βενζίνη στα ρεζερβουάρ των Ασθενοφόρων, καθότι χρωστάνε στους πρατηριούχους οι οποίοι κόβουν την πίστωση.

Αδυνατούν να συντηρήσουν τα Κέντρα Υγείας, να αλλάξουν ακόμη και μία βρύση που τρέχει. Δεν αντικαθιστούν ακατάλληλα πατώματα από αμίαντο (π.χ. Ναύπακτος) που είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης