Φόβοι για κοινωνική έκρηξη μετά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Το πιθανό "νέκρωμα" της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων και η κατάρρευση που θα ακολουθήσει θεωρούνται  οι δύο βασικές αιτίες για ένα απρόβλεπτης έκτασης ξέσπασμα οργής στην ελληνική κοινωνία.

Η αγορά τα ερχόμενα Χριστούγεννα θα ζήσει έναν "επιθανάτιο ρόγχο". Δώρο Χριστουγέννων δεν υπάρχει.
Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, όσοι πληρώσουν δώρο, θα μεταθέσουν τους μισθούς για μετά τις 10 Ιανουαρίου. Επιπλέον οι χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αφαιρούν ρευστότητα από την αγορά. Το Δημόσιο απολύει μέσω της "εφεδρείας", οι ιδιώτες θα απολύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου "πριν μπεί ο νέος χρόνος". Φέτος τα χρήματα πάνε στην πληρωμή φόρων, την αγορά τροφίμων, ή πολύ απλά...δεν υπάρχουν. Είναι εντυπωσιακό ότι η αγορά δεν έχει το... κουράγιο να "ντυθει" στα χριστουγιεννιάτικα, απόδειξη της πολύ κακής ψυχολογίας που υπάρχει...

Αμέσως μετά τις γιορτές η αγορά αναμένει μπαράζ λουκέτων. Ιδιαίτερα στον χώρο των μικρομεσαίων θα υπάρξει "βόμβα νετρονίου", η βόμβα που σκοτώνει ανθρώπους αφήνοντας ανεγγιχτα τα κτίρια. Πράγματι οι εμπορικοί δρόμοι θα γεμίσουν από άδεια καταστήματα, χωρίς ανθρώπους μέσα.

Πέραν της κατάρρευσης της αγοράς, οι Έλληνες θα νοιώσουν την απελπισία να τούς κυριεύει. Θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί, θα επιβληθούν νέοι φόροι. Όλες οι θυσίες τους όμως θα είναι στο κενό. Τα ελλείματα της χώρας θα μεγαλώνουν, με την Ευρώπη να πιέζει για όλο και περισσότερη λιτότητα...

Τα λουκέτα, οι απολύσεις, οι νέοι φόροι, τα "κουρέματα" μισθών και συντάξεων, η έλλειψη ανάπτυξης, δημιουργούν ένα εφιαλτικό αδιέξοδο που θα οδηγήσει πολλούς "σε πράξεις απόγνωσης".

Υπάρχουν φόβοι για:

1. Θεαματική αύξηση της βίας κυρίως ανάμεσα στα χαμηλά κοινωνικά στρώμματα, όπου η επιβίωση και η ημιμάθεια συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ πού οδηγεί σε πρωτόγνωρες συμπεριφορές (ληστείες γερόντων, κλοπές εκκλησιών...).

2. Τρομοκρατικές ενέργειες. Θεωρείτε βέβαιο ότι θα εμφανιστούν νέες τρομοκρατικές ομάδες και είναι άγνωστο πόσο ικανές θα αποδειχθούν στην πράξη.

3. Στάση πληρωμών προς Τράπεζες, Δημόσιο και τρίτους... Οι άνθρωποι δεν θα έχουν για να πληρώσουν.

4. Επιθέσεις κατά πολιτικών και λοιπών εκπροσώπων της εξουσίας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου εκτόνωσε την οργή των πολιτών ( θυμηθείτε τις αντιδράσεις της 28ης Οκτωβρίου ), ωστόσο είναι θέμα χρόνου αυτές οι αντιδράσεις να επιστρέψουν.

5. Το αδιανόητο. Κάποιοι να μπούν φυλακή επειδή χρωστούν στο Δημόσιο και ενώ έχουν καταστραφεί δεν υπάρχει μέριμνα για να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και όχι εκδικητικά... Όταν συμβεί (και) αυτό η οργή θα μεγαλώσει.

Η ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί μετά τα Χριστούγεννα έχει βάσεις λοιπόν. Η ελληνική κοινωνία
ίσως φτάσει στα όριά της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Η φτώχεια εξ αιτίας της ανικανότητας των βολεμένων πολιτικών θα στείλει τον κόσμο στούς δρόμους... Να τους περιμένουν...

κατι που πρεπει να θυμηθουμε σ αυτη την κρισιμη στιγμη ειναι ο,τι αν θελουμε καλυτερη ζωη πρεπει να βγουμε στους δρομους! Δημοκρατια τωρα!!! η θεωρια (κοιτα την παρτη σου και ασε τους αλλους να κοψουν το λαιμο τους) τελος. Τελος στις συμμοριες που εχουν καταλαβει τα νευραλγικα ποστα της Ευρωπης και πασχιζουν με τους τραπεζιτες να επαναφερουν τον μεσαιωνα στις εργασιακες και κοινωνικες σχεσεις. Ειναι στο χερι μας!!!

Δείτε επίσης