Τόσκας: Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο

"Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο πιστεύω ότι εξομαλύνεται" δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας και εξηγεί: "Δεν εξομαλύνθηκε τελείως, κάποιες καταστάσεις που δεν είναι καθόλου τιμητικές για τη δημοκρατία μας, για τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό. Κάποιοι στο όνομα τάχαμου του αίματος ή της όποιας φυλετικής καθαρότητας ντροπιάζουν αυτό τον πολιτισμό μας. Δεν σέβονται την ιστορία μας.

Η ιστορία η ελληνική είναι ιστορία στη διάρκεια της οποίας έγιναν δεκτοί στην ελληνική παιδεία άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και ακριβώς αυτοί που τάχαμου υποστηρίζουν την ελληνική ιστορία, ντροπιάζουν την ελληνική ιστορία.

Θα πρέπει να καταλάβουν, αυτοί οι λίγοι πλέον, ότι στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν τα προβλήματα ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Εδώ τα παιδιά αυτά, οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις.

Θα πρέπει να μάθουν ελληνικά γράμματα γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Γιατί και έφυγαν μακριά από το μίσος για να γλυτώσουν, δεν ήρθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος. Αλλά είναι και κοντόφθαλμοι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα γιατί δεν
καταλαβαίνουν ότι η σωστή παιδεία, η σωστή ελληνική παιδεία, μας προλαβαίνει από άσχημες καταστάσεις στο μέλλον".
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης