Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν υπολείπτονται τον κομμουνισμό

Από έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκύπτει πως στην Ελλάδα υπάρχει καθολικά η άποψη σε ποσοστό 96% που θεωρεί πως ο ναζισμός δεν σεβόταν την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η ίδια έρευνα που διενεργήθη για λογαριασμό του ιστότοπου iefimerida.gr αναφέρει πως οι Ελληνες σε ποσοστό 74,5%, οι Έλληνες (τρεις στους τέσσερις) συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει δικαστική διερεύνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, κατά το πρότυπο της διερεύνησης των εγκλημάτων του ναζισμού.

Υψηλά είναι και τα ποσοστά της αρνητικής αποτίμησης του σταλινισμού, έστω κι αν δεν φθάνουν αυτά του ναζισμού. Τρεις στους τέσσερις ερωτώμενους (76%) απάντησαν ότι η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν δεν σεβόταν την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια, ένα 78,5% θεωρεί ότι και ο σταλινισμός προκάλεσε εκατομμύρια νεκρούς όπως ο ναζισμός.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό (72,5%) διατυπώνει την άποψη ότι γενικώς τα ανά τον κόσμο κομμουνιστικά καθεστώτα ευθύνονται για τον βίαιο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης