Το φοροκυνηγητό φέρνει έσοδα και λουκέτα

Αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έπαιρνε τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ η Αθήνα και όχι μόνο θα καιγόταν καθημερινά από τις διαδηλώσεις. Κι όμως: Όλα τα σκληρά μέτρα που περιγράφονται με κατασχέσεις, διώξεις, λουκέτα καταστημάτων αν δεν κόβουν αποδείξεις κ.α. εφαρμόζονται χωρ΄ςι αντιδράσεις και φέρνουν μεγάλα έσοδα παράλληλα με την αυξανόμενη φτωχοποίηση.

Για παράδειγμα, τα έσοδα από της ΔΟΥ όλης της χώρας τον Μάρτιο ήταν σχεδόν 370 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω (ή +24%) από τον στόχο είσπραξης για τον συγκεκριμένο μήνα. Ανήλθαν σε 1,87 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου είσπραξης 1,5 δισ. ευρώ.

Η υπερείσπραξη αυτή φαίνεται να συνδέεται με τους νέους έμμεσους φόρους σε καφέ, τηλεφωνία, τσιγάρα κλπ που ξεκίνησαν την 1.1.2017 και η απόδοσή τους γίνεται στο τέλος του επόμενου μηνός από την επιβολή τους.

Επίσης μέρος από τα έσοδα, προέρχεται και από τις συνεχιζόμενες κατασχέσεις στα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες εντείνονται αλλά και με αυτόματους συμψηφισμούς που διενεργεί η ΑΑΔΕ (χωρίς να μεσολαβήσει πληρωμή) έναντι απαιτήσεων των αυξημένων (στο 100%) προκαταβολών φόρου που τους επεβλήθησαν από πέρυσι σε αγρότες και επαγγελματίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης