Το Σύνταγμα γεμίζει, οι πολιτικοί παρακολουθούν...

Ολόκληρη η χώρα σε στάση αναμονής. Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα γίνεται την ώρα που το 71,5% δτων Ελλήνων δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία», και μόνο ένα  22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία (το 6% δεν απαντά).

Παράλληλα, οι πολίτες βάζουν απέναντί τους ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αφού εκτιμούν πως οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 56% [σε σωστή 26,5%], ενώ αντίστοιχα το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και το 21,5% θετικά.

Κανείς δεν κερδίζει δηλαδή από το συλλαλητήριο. Ωστόσο το Μαξίμου διέρρευσε τις ατάκες Τσίπρα στη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη. Σε μια από αυτές θα πει: "Όσο είμαι σε αυτή την καρέκλα, (του πρωθυπουργού) πρέπει να λύσω το πρόβλημα με την FYROM". Σε μια άλλα ατάκα λέει: "Δεν θέλω ούτε να χωρίσω ούτε να ενώσω. Θέλω να επιλύσω".

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το χρόνο να κυλήσει ώστε να εκτονωθούν οι εντυπώσεις γιατί έχει αποφασίσει να δώσει τη σύνθετη ονομασία, την μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα. Θεωρεί ότι υπάρχει ένα 30-35% των Ελλήνων που συμφωνεί (είναι ικανό ποσοστό - τόσο πήρε και στις εκλογές...), ενώ πιστεύει ότι με την πάροδο του χρόνου οι αντιδράσεις θα εκτονωθούν αν μάλιστα γίνει και μια εκστρατεία φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή: Οι ΑΝΕΛ δεν θα εμφανιστούν ενώ οι θετικοί ψήφοι είναι από 148 έως 153. Η έγκριση θα περάσει. 

Το μόνο που απασχολεί το Μαξίμου είναι να μην "πληρωθεί" όλο τούτο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Εφόσον εκτιμηθεί ότι τέτοιος φόβος δεν υπάρχει, θα προχωρήσουν στη συμφωνία που θα είναι μια διακρατική συμφωνία στην οποία θα περιγράφεται κυρίως η κατάργηση κάθε αλυτρωτικής σκέψης από τους Σκοπιανούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης