Το κράτος απαντά με κατασταλτικά μέτρα στις κοινωνικές αντιδράσεις

Με σκληρότερη αστυνόμευση και επίσης σκληρότερους νόμους απαντά το πολιτικό σύστημα στις οργανωμένες αντιδράσεις των πολιτών. Θέλετε ένα παράδειγμα;

Σύμφωνα με νομοσχέδιο, όποιος καταλαμβάνει μέρος ή ολόκληρο το οδόστρωμα «και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων» ή παρεμποδίζει ή διακόπτει την λειτουργία των σταθμών διοδίων θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών ή έως έξι μηνών, εάν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα. Η εν λόγω ποινή καλείται να αντιμετωπίσει τα συχνά «ανοίγματα» των διοδίων από το κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και από το ΚΚΕ και άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό   εκτιμάται ότι θα ανεβάσει την ένταση στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Επίσης, η βεβαίωση της παράβασης της μη πληρωμής διοδίων θα γίνεται και «μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων», εν προκειμένω των καμερών που βρίσκονται εγκαταστημένες στους σταθμούς διοδίων. Πρόκειται για «συμπλήρωμα» στην τροπολογία που είχε καταθέσει παλαιότερα ο κ. Δημ. Ρέππας και που τιμωρεί με 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για όσους δεν πληρώνουν διόδια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης