Το βίντεο του θανάτου του Ίλια Καρέλι

Το βίντεο του ξυλοδαρμού Καρέλι δείχνει τουλάχιστον οκτώ άνδρες να μπαίνουν στο κελί «ψυγείο». Σύμφωνα με τις απολογίες των σωφρονιστικών, σε αυτό το σημείο ξεκινάει ο ξυλοδαρμός του Καρέλι «με γροθιές, κλωτσιές και με χρήση ενός χοντρού σκοινιού».

Κάμερα δεν υπάρχει στο κελί «ψυγείο» και τίποτα δεν μαρτυράει τι γίνεται πίσω από την κλειστή πόρτα, κάθε λίγο, όμως, κάποιος βγαίνει από το κελί: άλλος ανάβει τσιγάρο, άλλος κάνει μια βόλτα, κάποιοι ξαναμπαίνουν, άλλοι αποχωρούν...

Μια προσεκτική ματιά στο βουβό βίντεο του διαδρόμου φανερώνει στιγμές έντασης: του φύλακα που δεν μπαίνει ποτέ μέσα και φαίνεται να διαφωνεί έντονα με έναν από τους σωφρονιστικούς που μπαινοβγαίνουν στο κελί «ψυγείο».

Ο Καρέλι, υποβασταζόμενος από δύο φύλακες, μεταφέρεται με αργά βήματα και δυσκολία στο κελί κράτησής του. Είναι σε εμφανώς χειρότερη κατάσταση απ’ όταν μπήκε, δυόμισι ώρες νωρίτερα. Ζητάει από τους φύλακες να του βγάλουν τις χειροπέδες από πίσω και να του τις περάσουν μπροστά και το κάνουν.

Μόνος του πλέον στο κελί, σηκώνεται βγάζει τη φόρμα του, ξαπλώνει, αλλά αλλάζει συνεχώς στάση σαν να προσπαθεί να βολευτεί. Ενας φύλακας του φέρνει ένα πιάτο φαγητό, αλλά δεν το ακουμπάει. Στις 11.30 μ.μ, δύο φύλακες μπαίνουν στο κελί και βλέπουν πως δεν ανταποκρίνεται.

Φωνάζουν τον νοσοκόμο της φυλακής και μετά λίγη ώρα φτάνει και το ΕΚΑΒ που διαπιστώνεται επίσημα ο θάνατός του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από την Καθημερινή

Δείτε επίσης