Το απόγευμα της Κυριακής - Κλειστοί σταθμοί Μετρό λόγω νέων κινητοποιήσεων

Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήσε από το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, παραμένουν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη 300 περίπου διαδηλωτές

Μετά τις 1:30 το μεσημέρι άνοιξαν η Αμαλίας και η Βασ.Σοφίας, οι οποίες είχαν κλείσει -αντιστοίχως- από την Ξενοφώντος και τη Σέκερη.

Εκλεισαν ωστόσο περί τις 15.30 οι σταθμοί Μετρό στο Μοναστηράκι, στο Πανεπιστήμιο και στο Σύνταγμα. Στο Μοναστηράκι κλειστός είναι και ο σταθμός ΗΣΑΠ.

Κινητοποιήσεις εξάλλου στο Σύνταγμα είναι προγραμματισμένες μέχρι και το απόγευμα, στις 4 από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στις 5 από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις 6 από τους Αγανακτισμένους.

Στις 5 είναι επίσης προγραμματισμένη μοτοπορεία Αγανακτισμένων από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα.

Αισθητή είναι η παρουσία των ξένων μέσων ενημέρωσης στο κέντρο της Αθήνας, με ευρωπαίους -και όχι μόνο- δημοσιογράφους να καλύπτουν την κινητοποίηση.

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 4 το μεσημέρι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης