Τι σημαίνει όχι - τι σημαίνει ναι στο δημοψήφισμα

Μάχη υπέρ του όχι δίνουν πόρτα - πόρτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μάχη υπέρ της δραχμής. Αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι πολύ γρήγορα θα συμβούν τα παρακάτω:

* Οι Τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε την επόμενη Τρίτη γιατί δεν θα έχουν χρήματα προς διάθεση (αλλά και να είχαν θα γινόντουσαν αναλήψεις δισεκατομμυρίων). Η κυβέρνηση δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και θα εκδώσει τα περίφημα IOU (σου χρωστάω), δηλαδή υποσχετικές.

Στη συνέχεια, οι του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνουν την δραχμή ως το "αναγκαίο βήμα" για να ορθοποδήσει η χώρα. Θα κηρυχθεί στάση πληρωμών και από τους ιδιώτες. Η ανεργία και τα λουκέτα θα εκτιναχθούν, η κατανάλωση θα πέσει στο ναδίρ, η έλλειψη ρευστότητας θα είναι αδιανόητη.

Μια περίοδος προσαρμογής στη δραχμή θα είναι τουλάχιστον 5 εφιαλτικά χρόνια, δεδομένου ότι η δραχμή θα είναι ένα εσωτερικό νόμισμα που δεν θα έχει ισοτιμία στο εξωτερικό ενώ κανείς δεν θα δανείζει την χώρα.

Πλήθος δανειστών θα κατάσχει περουσιακά στοιχεία με πρώτα θύματα τις Τράπεζες που θα χαθούν υπέρ της ΕΚΤ (έχουν βάλει ενέχυρο τις μετοχές τους), μαζί με όλα τα δάνεια τους, που έχουν εκχωρηθεί.

* Αν ψηφιστεί το "ναι", πάλι οι Τράπεζες δεν θα ανοίξουν την επόμενη Τρίτη ωστόσο όλα θα παγώσουν: Η χώρα θα ζητήσει νεες συνομιλίες με τους εταίρους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε θα πέσει και θα παέι σε εκλογές είτε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρ΄σωπα φιλο-ευρωπαϊκά, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν το πάνω χέρι οι Λαφαζάνηδες.

Οι εταίροι, αντίθετα από ότι νομίζουν πολλοί, θα ετοιμάσουν σχέδιο νεας χρηματοδότησης σαφώς ελαφρύτερων βαρών από τα προηγούμενα, θα πληρωθούν άμέσως οι δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου, θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

ΡΟΥΚΕΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος επιστολή την οποία είχε αποστείλει προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 19 Μαρτίου, στην οποία μάλιστα δεν απάντησε ο πρωθυπουργός, όπου τον προειδοποιούσε για τους κινδύνους της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και με την οποία ουσιαστικά διαφοποιείται από αυτήν.

Ο κ. Χρυσόγονος είναι το πρώτο μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιείται από την πολιτική Τσίπρα. Αναφέρει σχετικά:

"Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών.

Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «..Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε…», ότι «…Η "λύση" της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται…», ότι «…νομισματικό "έμφραγμα" … θα μας επιβάλει αναμφίβολα η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ…», ότι «…η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.

Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση…» και ότι «…Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε….».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης