Τι απέφερε η έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκεστο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ως θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε ερώτηση, αν το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής», έχει ξεκινήσει τη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά της Πάφου, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει πληροφορίες για το γεγονός, ωστόσο δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.

*Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

* Λίγο αργότερα σε δήλωσή του είπε πως θα υπάρξουν κυρώσεις αν η Τουρκία έχει προχωρήσει σε γεώτρηση. Είπε επίσης πως οι κινήσεις της Τουρκίας είναι ένδειξη αδυναμίας και πως οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλείς.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης