Την έκδοση του εντάλματος σύλληψης αναμένει ο ηγ. Εφραίμ

Ηγούμενος Εφραίμ

Στο Άγιο Όρος ο εισαγγελέας Α. Παπαματθαίου. Κλινήρης ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση του σακχάρου.

Σε δήλωση του ο κ. Κασμίρογλου ανέφερε ότι ο ηγούμενος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα Καρυών για να υλοποιηθεί η απόφαση προφυλάκισής του.

Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί Ηγούμενοι και Μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση του κ. Εφραίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στη μονή, καθώς για λόγους γραφειοκρατίας η προφυλάκισή του μπορεί να καθυστερήσει για δύο ημέρες.

Την Παρασκευή, ο συνήγορος του Εφραίμ, Σπύρος Αλεξανδρής, έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση, ωστόσο τόνισε ότι ο πελάτης του θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας σε συνεργάτες του, ανέφερε ότι σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε κάθε χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο νοών νοείτω, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του Άγιου Όρους κ. Κασμίρογλου, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών πως ο κ. Εφραίμ παρουσίασε απορρύθμιση του σακχάρου του και υψηλό πυρετό.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την προφυλάκιση, δήλωσε ότι μένει κατάπληκτος τόσο για την απόφαση όσο και για τη στιγμή που πάρθηκε. Ανέφερε επίσης τη ρήση «και οι κρίνοντες, κρίνονται».

Φίλοι της Μόνης Βατοπεδίου, με ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο, καλούν όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Εφραίμ να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Καθημερινή

Δείτε επίσης