Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα αργήσει να βγει στις αγορές - Μόνη προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

Όταν η Ελλάδα μπήκε τον Μάιο του 2010 στα μνημόνια ο στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών ήταν να "βγει" στις αγορές το 2012. Έχουμε ήδη φτάσει στο 2017 και ακόμα η χώρα δεν έχει καμία σοβαρή προοπτική να βγεί στις αγορές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τα δαχτυλό της και ισχυρίζεται ότι αν υπάρξει ρύθμιση του χρέους τότε θα μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές. Πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό που τον χρησιμοποιούν για εσωτερική κατανάλωση (να έχουν κάτι να πουν στους πολίτες που φορολογούνται άγρια).

Ο ίδιος ο Σόιμπλε έχει πολλές φορές εξηγήσει ότι η Ελλάδα πρώτα θα πρέπει να αποκτήσει "κανονικότητα" (κράτος, δικαιοι φόροι, ελάχιστη γραφειοκρατία κ.λ.π.) και μετά θα πείσει τις αγορές ότι μπορεί να δανειστεί από αυτές. Δεν είναι θέμα χρέυυς δηλαδή αυτή η έξοδος.

«Αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις και να εφαρμοστούν» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup. Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος».

Ο Σόιμπλε δεν έκανε καμία νύξη για το χρέος αν αυτό λέει κάτι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης