Συνεχίζονται οι ληστείες στον χώρο της Υγείας

H ανευθυνότητα και η ληστεία συνεχίζτεαι κανονικά στον πολύπαθο χωρο της Υγείας. Όπως δείχνει έρευνα σχεδόν μία ολόκληρη περιοχή της χώρας πάσχει από «φλεγμονώδη νόσο του εντέρου» και μάλιστα λόγω «φαρμακευτικής αγωγής». Την εκτεταμένη έρευνα έκανε η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ σε τρεις νομούς της χώρας για τη συνταγογράφηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, συχνά αναγράφονταν σκευάσματα ειδικής διατροφής με αναληθείς διαγνώσεις νόσων, από τις οποίες δεν πάσχουν οι ασφαλισμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν προκύπτει καν ότι οι γιατροί είχαν εξετάσει τους ασθενείς. Στην ίδια περιοχή οι γιατροί είχαν προτίμηση σε σκεύασμα μιας συγκεκριμένης εταιρείας με αξία περίπου 450 ευρώ για μηνιαία θεραπεία ανά ασφαλισμένο.

Μετά επτά χρόνια σκληρών περικοπών των δαπανών Υγείας, κάποιοι συνεχίζουν τη ληστεία του δημοσίου χρ'ηματος. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν πολλές. Γιατροί συνταγογραφούσαν σε ασφαλισμένους σε μηνιαία βάση φάρμακο, η συσκευασία του οποίου καλύπτει τρεις έως τέσσερις μήνες θεραπείας!

Το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ διενήργησε 332 ελέγχους, η πλειονότητα των οποίων σε γιατρούς (97), ιδιωτικές κλινικές (64), διαγνωστικά κέντρα (50) και φαρμακεία (28).

Η υπηρεσία επέβαλε χρηματικές κυρώσεις ύψους 1.649.633,77 ευρώ σε παρόχους, ποσό-ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης