Συνεχίζεται ο κατήφορος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Επεισόδεια χωρίς νόημα οργανώθηκαν στο ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού. Χιλιάδες θεατές είχαν... οπλιστεί με κάθε λογής αντικείμενα και τα επεισόδεια ξεκίνησαν από το πρώτο ημίχρονο και ενώ δεν υπήρχε σκορ (0-0). Δηλαδή δεν υπήρχε λόγος επεισοδίων

Εικοσι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγούνται τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρήση μολότοφ και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας. Συνολικά έγιναν ακόμα 57 προσαγωγές νεαρών χούλιγκαν, ενώ, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, απο τις άγριες επιθέσεις με μολότοφ, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, τραυματίστηκαν 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Επίσης, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και στον περιβάλλοντα χώρο, από τα έκτροπα που άρχισαν τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον αγώνα και συνεχίσθηκαν αυξομειούμενα, μέχρι και την οριστική διακοπή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα η ΓΑΔΑ, με την περιγραφή των γεγονότων, αρχικά, πολυπληθής οργανωμένη ομάδα επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. 

Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε απο τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στα σημεία προελέγχου γύρω από το στάδιο, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, άτομα που είχαν εισέλθει έπειτα από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες, βγήκαν από το γήπεδο σπάζοντας τις θύρες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που περίμεναν να υποβληθούν σε έλεγχο, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες αρκετοί οπαδοί χωρίς να ελεγχθούν.

Στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έξω απο το γήπεδο, ομάδες νεαρών πετούσαν συνεχώς φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ομάδες ατόμων έφυγαν από τις κερκίδες του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με ρίψη βομβών μολότοφ.

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ερευνών κατασχέθηκαν, έξω από θύρα, τρία δοχεία των 16 λίτρων έκαστο με εύφλεκτο υλικό, τρεις αυτούσιες βόμβες μολότοφ και αρκετά υπολείμματα άλλων, 15 βεγγαλικά και κροτίδες, καθώς και ένα σφυρί.

Επισημαίνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν σε έναν αγώνα όπου δεν υπήρχαν φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας. Ωστόσο, η αστυνομία περίμενε ότι θα γίνουν έκτροπα, γι' αυτό είχε πάρει δρακόντια μέτρα, όχι μόνο στο στάδιο, αλλά και σε όλη την Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, διατέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις σε σταθμούς μεταφοράς, στις διαδρομές, σε χώρους συνάθροισης οπαδών και φιλάθλων, στους χώρους διαμονής και στις διαδρομές μετακίνησης των αθλητικών αποστολών, ενώ, εντός και περιφερειακά της αθλητικής εγκατάστασης, διατέθηκαν σημαντικές δυνάμεις με ιδιαίτερο προστατευτικό εξοπλισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης