Συνεχίζεται η ένταση στο κράτος του... Μενιδίου

Ολονύκτιες καταγγελίες προς την  Άμεση Δράση από αγανακτισμένους πολίτες στο Μενίδι που έκαναν λόγο για συνεχόμενους ήχους από ριπές όπλων. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπήρχε γλέντι και πως οι πυροβολισμοί ακούγονταν από εκεί ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το σενάριο να ήταν επίδειξη δύναμης των Ρομά μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.
Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής.  

Η ατμόσφαιρα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν χθες στο κέντρο του Μενιδίου ήταν και πάλι ηλεκτρισμένη και σε αυτό συνέβαλαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της κατάστασης και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως ημίμετρα από πολλούς κατοίκους του Μενιδίου.
Στο μεταξύ ιδρύεται μια νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το Αρχηγείο είναι ένα ειδικό Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δυτικής Αττικής, με έδρα τις Αχαρνές. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια «οργανωτική δομή σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική», η οποία συγκροτείται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα έχει ως αποστολή την οργάνωση και υλοποίηση συνεχών και στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση στο Μενίδι και στο μέλλον σε όλη την Δυτική Αττική.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης