Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο από πλευράς Τουρκίας

Την ένταση σε υψηλά επίπεδα διατηρεί η Αγκυρα, όπως φάνηκε και χθες, μέσω της δι’ ασυρμάτου παρενόχλησης του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ, το οποίο μετέφερε το απόγευμα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη από τη Ρω στη Ρόδο.

Από το πρωί, όταν ο πρωθυπουργός μετέβη στο Καστελλόριζο, στην περιοχή υπήρχε παρουσία τουρκικών F-16, τα οποία αναχαιτίστηκαν επανειλημμένως από ελληνικά μαχητικά, που, προφανώς, βρίσκονταν σε επιφυλακή λόγω της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης. Δύο από τις αναχαιτίσεις κατέληξαν, μάλιστα, σε εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά F-16.

Επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία», ενώ «η στήριξη που παρέχεται ως "λευκή επιταγή" από την Ε.Ε. σε χώρες-μέλη στη διαμάχη τους με τρίτες χώρες δεν συμβάλει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου»


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης