Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα

Σώοι οι πιλότοι 

Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πιλότοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι σώοι. Το αεροσκάφος ήταν εκπαιδευτικό και έπεσε στην παραλία της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ συνετρίβη σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος και προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα, ενώ στη συνέχεια περισυνελέγησαν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής και ομάδες από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Οι ιπταμένοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυνελλέγησαν στη στεριά από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει: «Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης