Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline για χρέη προς το δημόσιο

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε ο 72χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη χθες από την Οικονομική Αστυνομία, για οφειλές στο Δημόσιο.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο, που σύμφωνα με την δικογραφία αφορά ποσό περίπου 625 χιλιάδων ευρώ.

Ο 72χρονος, Λέων Λεβή που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και της αισθητικής, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι οφειλές του κ. Λεβή αφορούν τη μη απόδοση ΦΠΑ αλλά και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Ο ίδιος είχε προχωρήσει σε διακανονισμό το 2009, όμως στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις συμφωνημένες δόσεις. Αύριο ο 72χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το όνομα Λεβή πηγαίνει πολύ πίσω στην ιστορία, αφού πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές οικογένειες Ελλήνων Εβραίων.

Ο Λέων και η σύζυγός του Εστέρ Λεβή ίδρυσαν το πρώτο κατάστημα "Bodyline" στις 14 Σεπτεμβρίου του 1968. Ηταν η εποχή που το πρότυπο της "γεμάτης'" καλλονής παραχωρούσε το σκήπτρο στην Τουίγκι. Τα αδύνατα αλλά γυμνασμένα μοντέλα ήταν πια "in'", ενώ η επιστήμη τόνιζε τη σχέση υγείας και λεπτής σιλουέτας.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης