Συναγερμός σε λιμάνια και αεροδρόμια μετά τη ληστεία στην Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη ληστεία

Κυνηγητό σε αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά και «ξεσκόνισμα» σε κύκλους εμπόρων έργων τέχνης που έχουν σχέσεις με το εξωτερικό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που εκλάπησαν το πρωί της Δευτέρας από την Εθνική Πινακοθήκη.

Εργα τόσο μεγάλης αξίας δεν «σπρώχνονται», ούτε «κυκλοφορούν» από τη μία μέρα στην άλλη. Κι αν ήταν τόσο «ειδικοί» ώστε να ξεγελάσουν τα -όποια- μέτρα ασφαλείας ίσχυαν στην Πινακοθήκη, οι δράστες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατά την «επόμενη μέρα».

Με την ενεργοποίηση όλων των τεχνολογικών μέσων που έχει στη διάθεσή της και μεθοδική έρευνα η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τους «πρωταγωνιστές» της πρωτοφανούς ληστείας. Ηδη στο γνωστό πια «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» έχουν προστεθεί τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις Αρχές να βρεθούν κοντά στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης.

Βασικό εργαλείο θεωρείται και το οπτικό υλικό από τις κάμερες της Πινακοθήκης, που μπορεί να δώσουν σημαντικά στοιχεία για το πόσοι ήταν οι δράστες, τη φυσιογνωμία τους, αλλά και τον τρόπο που κινήθηκαν στον χώρο.

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχουν τεθεί και όλα τα στοιχεία που μπορεί να συντελέσουν στον προσδιορισμό του προφίλ των δραστών: αστυνομικοί «χτενίζουν» από χθες τον τόπο του εγκλήματος συλλέγοντας αποτυπώματα (δαχτυλικά, παλμικά ή και πατημασιές), στοιχεία DNA και οτιδήποτε άλλο μαρτυρά τη δράση των ληστών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης