Συλλαλητήριο την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ - Προς νέες απεργίες η ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος: «Τις ημερομηνίες θα καθορίσουν οι εξελίξεις»

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ εν όψει ψήφισης και του προϋπολογισμού του 2012. Οι απεργίες θα εκδηλωθούν σε ημερομηνία που θα καθορίσει η Εκτκελεστική Επιτροπή της οργάνωσης και «αναλόγως με τις πολιτικές εξελίξεις», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Ι. Παναγόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως «η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».

Την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις πήρε η διοίκηση της ΓΣΕΕ επισημαίνοντας την αντίθεσή της, στις δεσμεύσεις - απαιτήσεις της τρόικα των δανειστών και στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Ταυτοχρόνως σχολιάζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση ειδικότερα στο μέρος που αφορούν τα μακροπρόθεσμα μέτρα λιτότητας, περικοπών και ανατροπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ επισημαίνει οτι πρόκειται για «απαράδεκτες, αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές εξελίξεις».

Συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο κατά τη παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διοργανώνει αύριο Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, η ΑΔΕΔΥ.

Η τριτοβάθμια οργάνωση, με μια «πολιτική και συμβολική κίνηση» αναβιώνει την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συγκεντρωνόνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονταν πριν θεσπισθεί η μονιμότητα.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει οτι «η ελληνική κοινωνία έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» και με την συγκέντρωσή της επιχειρεί «να στείλει νέο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην Ελληνική Βουλή». 

Καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα «να συμμετάσχουν και να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία συνταξιούχους, ανέργους και νέους».

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης