Συγκέντρωση κατοίκων των νησιών του βορείου Αιγαίου στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιήσουν στις 13.00   κάτοικοι των νησιών του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι νησιώτες της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δήμων των νησιών απ' όπου κατάγονται, αλλά και ομοσπονδιών τους στην Αττική.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πολιτική της κυβέρνησης και έχει κεντρική σύνθημα: «Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν τα νησιά μας, από νησιά της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε νησιά φυλακές».

«Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο λεσβιακός λαός με τη γενική απεργία του και τη συγκέντρωση του στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αιτήματα της συγκέντρωσης είναι:

  • Η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας,
  • η μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων,
  • και η μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης