Στις 19-24 Οκτωβρίου το eHealth Forum στην Τεχνόπολη

Το eHealth Forum φέτος (19-24 Οκτωβρίου) επεκτείνεται πέρα από ετήσιο συνέδριο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του ευρύτερου οικοσυστήματος μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, hackathons, την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, την παρακολούθηση και συμμετοχή στην δημιουργία υγιών έξυπνων πόλεων.

Κατακτώντας και επηρεάζοντας κάθε τομέα τη καθημερινότητάς μας, η ψηφιακή τεχνολογία δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την υγεία - συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η ψηφιακή υγεία θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους διεθνώς, με ιδιαίτερα σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Πλήθος προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες, για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και ποιοτικότερη, να μας στηρίξουν σε κάθε δυσκολία και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της ευεξίας μας.

Μια καλή και κυρίως χαρακτηριστική «πρώτη γεύση» από τις σημερινές δυνατότητες στο χώρο του eHealth θα μπορέσουν να πάρουν οι πολίτες της Αθήνας το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα πραγματοποιηθεί – με ελεύθερη είσοδο - Έκθεση Ψηφιακής Υγείας, στο πλαίσιο του eHealth Forum 2017. Εκεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο τηλεϊατρικής θα καλωσορίζει τους επισκέπτες και online γιατρός θα τους προσφέρει «ζωντανά» έναν βασικό ιατρικό έλεγχο. Κοντά θα βρίσκεται κι ένα εξυπηρετικότατο ρομπότ που δημιούργησε το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για να φροντίζει τον παππού και τη γιαγιά όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι, ενώ έχουν επίσης ετοιμαστεί εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους πολίτες, αλλά και Hackathon με αντικείμενο την ψηφιακή υγεία, για μαθητές και σπουδαστές.

Με στόχο τη διάδοση της γνώσης και την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τις πάμπολλες δυνατότητες για καλύτερη ποιότητα ζωής που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, στους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθούν αυτό το τριήμερο ο δημοφιλέστατος κατά την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση «Κήπος της Καινοτομίας» (Startup Garden) με δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις, startups και spinoffs, να παρουσιάζουν πρακτικές εφαρμογές και λύσεις για θέματα υγείας / ευεξίας, ενώ -σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο- ιδιωτικά και δημόσια σχολεία και τμήματα Ιατρικής Πληροφορικής θα παρουσιάσουν εργασίες των μαθητών/φοιτητών τους, προκειμένου να εμπνεύσουν τους επισκέπτες, γονείς και παιδιά, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Τέλος, τόσο ο «οικοδεσπότης» της Τεχνόπολης Δήμος Αθηναίων, όσο και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), θα είναι εκεί για να ενημερώσουν και να παρουσιάσουν στους πολίτες της Αθήνας τα νέα καινοτόμα προγράμματά τους στο χώρο της υγείας και της πρόληψης.

Είσοδος Ελεύθερη: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 20-22 Οκτωβρίου, 10:00 -19:30

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης