ΣτΕ: Ίδιες απαγορεύσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το κανονικό

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε προσφυγή του Συνδέσμου των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου, κρίνοντας ότι στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγεται το κανονικό τσιγάρο, υπάγεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Κατά συνέπεια σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του κανονικού τσιγάρου, στους ίδιους χώρους απαγορεύεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε όσους διαφημιστικούς περιορισμούς υπόκειται το κανονικό τσιγάρο στους ίδιους υπόκειται και το  ηλεκτρονικό.

Ο νόμος 4419/2016 έχει επιβάλλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στη διαφήμιση, στην πώληση και τη χρήση του κανονικού τσιγάρου και των προϊόντων καπνού (απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, κ.λπ., δημιουργία χώρων καπνίσματος σε καζίνο, κέντρα διασκεδάσεως, κ.ά.), όπως επίσης προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών. 

Ακόμη, με μια σειρά υπουργικών αποφάσεων  καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνίσματος, το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες και πολλά άλλα θέματα, άλλο αν η σχετική νομοθεσία δεν τηρείται και δεν εφαρμόζεται.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης