Στα 250.000 ευρώ το αφορολόγητο ακινήτων

ΕΝΦΙΑ: Οι θεσμοί έβαλαν φρένο σε σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω επιβάρυνση της μεσαίας περιουσίας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι μικρότερες. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στις 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ, με στόχο το βεβαιωθέν ποσό να περιοριστεί στο ζητούμενο των 3,2 δισ. ευρώ (και είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ), γιατί τώρα λόγω της αύξησης των αντικειμενικών προκύπτει περισσόστερος φόρος κατά 300 εκατ. ευ΄ρω τουλάχιστον.

Το σενάριο αυτό βρίσκει σύμφωνους και τους πιστωτές της χώρας, οι οποίοι απέρριψαν το προηγούμενο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε τη σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών σε 2 ή τρία χρόνια.

 Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει αύξηση του ΕΝΦΙΑ για το 15% των υπόχρεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές. Βαρύτερος θα είναι ο λογαριασμός για τις τουριστικές περιοχές και ορισμένα νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης