Στα χαρτιά πάντα η εξαγγελία για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή

Πέρυσι, 5 Ιουνίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον των δημάρχων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού, ανακοίνωνε την «υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών», τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. 

Ο πρωθυπουργός, είναι ο άνθρωπος που πολέμησε το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό (με φοβερές επιπτώσεις...) οπότε ένα χρόνο νωρίτερα είχε υποβάλλει και πρόταση (2017) για τη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Τι προχώρησε από όλα αυτά; Τίποτα. 

Πίσω από τη μεγάλη καθυστέρηση εκπόνησης της ΣΜΠΕ, κρύβεται η αντίθεση στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή, η οποία είναι απίθανο να αρθεί ειδικά σε προεκλογική περίοδο.

Για όλους αυτούς τους λόγους κινητοποιούνται πλέον οι κάτοικοι, που ζητούν να υλοποιηθούν τα αναγκαία βήματα, με βασικό την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και τη σύσταση φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου, που θα δημιουργήσει μια πολύτιμη περιβαλλοντική αύρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης