Σπείρα πίσω απο τις αποκλειστικές νοσοκόμες-«μαϊμού»

αποκλειστικες, νοσοκομες

Η « μαφία » των αλλοδαπών μη νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων είναι πολυμελής και με διασπορά σε όλη την επικράτεια, εκτιμούν στελέχη νοσοκομείων και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προωθεί νομοθετική διάταξη, η οποία οριοθετεί για πρώτη φορά το πλαίσιο και τους όρους απασχόλησης των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ, φιλοδοξώντας να πατάξει όχι μόνο φαινόμενα παράτυπης και παράνομης εργασίας, αλλά και μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο «ευάλωτο» νοσοκομειακό μας σύστημα από τις αγνώστου προελεύσεως και μικροβιακού φορτίου γυναίκες που κατ’ ευφημισμόν λέγονται νοσοκόμες .

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η εγγραφή στο οποίο θα είναι υποχρεωτική για τις ενδιαφερόμενες επαγγελματίες υγείας προκειμένου να μπορούν να απασχοληθούν σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική της οικείας περιφέρειας.

Οι επικεφαλής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δηλώνουν ότι αγνοούν πως ο κατάλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να είναι αναρτημένος σε περίοπτο σημείο, αντί να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια τους .

Το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου δεν προλαβαίνει ή δεν έχει λάβει την εντολή να διενεργεί τακτικούς και συστηματικούς ελέγχους στους θαλάμους για τον εντοπισμό παράνομων αποκλειστικών κι διοικήσεις δεν γνωρίζουν ότι υποχρεούνται να συντάξουν και να εφαρμόσουν βεβαίως εσωτερικό κανονισμό για την προσφορά υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους από αποκλειστικές νοσοκόμες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης